Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • Специален щаб в ОД МВР – Пазарджик, ще противодейства на купуването на гласове
novini Uncategorized

Специален щаб в ОД МВР – Пазарджик, ще противодейства на купуването на гласове

От 17 до 23 октомври хората с невалидни или изгубени лични документи могат да си вадят безплатно удостоверения за гласуване

На 22 и 23 октомври отдел „Лични документи” на ОД на МВР – Пазарджик ще обслужва гражданите с удължено работно време от 8.00 до 18.00 часа, съобщи днес шефката му гл. инсп. Змийчарова. Тя обърна внимание на факта, че всички с изтекли, повредени или изгубени документи за самоличност ще могат срещу подадено от тях лично искане в периода от 17 до 23 октомври да получат незабавно удостоверения, което ще е валидно до края на изборния ден. Удостоверението ще се издава безплатно, увери Змийчарова. Стана ясно също, че предвид изборите вместо в едномесечен срок личните карти на желаещите се подменят за 10 дни и към момента се приемат средно по 500 заявления на ден. Мобилна станция пък е посетила отдалечени населени места в общините Велинград, Ракитово, Белово и Панагюрище, като по този начин са били спестени време и средства на техните жители. ОД МВР – Пазарджик е водещо в страната по извършване на тази услуга, подчерта говорителят му Мирослав Стоянов. В домовете им пък били посещавани трудноподвижни хора.
Специален щаб е създаден, за да се противопостави на евентуални опити за купуване на гласове, заяви в отговор на въпрос на „Виделина” Стоянов и увери, че полицията работела в тясно сътрудничество с окръжна и районните прокуратури в областта.
73 помещения за гласуване са проверени от пожарникарите до края на миналата седмица, като това ще бъде направено с всички изборни секции, обясни Мирослав Стоянов и допълни, че се обръща най-вече внимание на плановете за евакуация и наличието на противопожарно оборудване. Той подчерта, че полицейски екипи поемат охраната на секциите от внасянето на бюлетините в тях до приключването на изборния ден.
 

Related posts

Автобус с пътници е карал повече от час със спукана гума

Рехабилитират АМ „Тракия“ в района на Пазарджик

Социалното министерство се задейства след разследване на bTV