Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • Тодор Георгиев е утвърден от Изпълнителната комисия на ГЕРБ за кандидат-кмет на Пазарджик
novini Uncategorized

Тодор Георгиев е утвърден от Изпълнителната комисия на ГЕРБ за кандидат-кмет на Пазарджик

На днешното си заседание Изпълнителната комисия (ИК) на ГЕРБ е утвърдила официално председателя на общинската партийна структура в Пазарджик – инж. Тодор Георгиев, за свой кандидат за кмет на предстоящите местни избори. Четирима са общо одобрените кандидати за кметове на областни центрове: доц. д-р Димитър Стойков – за община Плевен, Тодор Георгиев – за община Пазарджик, Кирил Йорданов – за община Варна, и Георги Славов – за община Ямбол.
Те ще бъдат представени на пресконференция от заместник-председателя на ПП ГЕРБ и председател на предизборния щаб – Цветан Цветанов, на пресконференция в БТА в петък.
Припомняме, че на предишното си заседание в началото на юли ИК утвърди общо 48 кандидати, двама от които – за общини в Пазарджишка област: за Пещера – настоящия кмет Стелиян Варсанов, и за Велинград – депутата Ангел Даскалов.
Потърсихме Тодор Георгиев за коментар.
Виделина: Г-н Георгиев, Току-що стана ясно, че Изпълнителната комисия е утвърдила Вашата кандидатура. Според Вас навреме ли се случва това?
Тодор Георгиев: Смятам, че официалното обявяване се случи във възможно най-подходящия момент. Имаме достатъчно време да мобилизираме обществеността. Най-важната ни задача е Пазарджик да има нов кмет.
В: Притесняват ли Ви данните от проведени социологически проучвания, които сочат висок процент избираемост за настоящия кмет?
Т. Г.: Доколкото съм запознат, въпросите в тези проучвания са зададени така, че до голяма степен предопределят резултатите, но реалността е друга. Отчитам, че Тодор Попов се харесва на голяма част от хората заради повърхностните промени, които прави. Ние ще успеем да покажем, че зад тях стоят лошо качество, огромна задлъжнялост към фирмите и започващото изплащане на главницата от облигационния заем, с който бяха ремонтирани големите улици. Оставам с убеждението, че жителите на Пазарджик и общината са достатъчно интелигентни, за да предпочетат нормализиране на политическата картина, както и коренна промяна на негативното в момента финансово състояние на Общината пред продължаващото затъване в дългове и комисионерство.
 

Related posts

Велинградчанин се намушка смъртоносно, след като прободе съгражданин

Закъсняла експертиза отложи дело за 1.5 млн. лв.

Нова Година в спа хотел „САРАЙ“