Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • Тодор Попов: Обещах да променя града, промених го и искам отново доверието на съгражданите си
novini Uncategorized

Тодор Попов: Обещах да променя града, промених го и искам отново доверието на съгражданите си

Кандидатирах се преди почти 4 години с обещанието на променя града и общината, днес с просто око се вижда, че тази промяна вече е факт и затова си позволявам отново да поискам доверието на съгражданите си – този път за втори мандат. Това заяви днес настоящият градоначалник Тодор Попов на специално свиканата за целта пресконференция, заради която редовният брифинг на администрацията беше отложен за утре.
Целта ми е да продължи преобразяването на Пазарджик и общината, добави Попов и конкретизира, че ще разчита на подкрепата най-вече на хората, а след това – на политическите субекти. Политика се прави от хора, а не от партии, беше категоричен кметът, който в отговор на въпрос уточни, че са водени разговори с някои политически организации, но не се е стигнало до конкретни ангажименти.
Тези, които желаят, са добре дошли да ме подкрепят, каза още Попов и заяви, че формулата отново ще бъде независим кандидат за кмет, но и водач на листа на някаква коалиция. Разбра се също, че той имал кандидати на кметове за всички населени места в общината. В инициативния комитет бих поканил същите хора, както на миналите избори, ако те са съгласни, разбира се, добави градоначалникът и уточни, че предпочитанията му за партийна подкрепа са към център-дясното пространство. Стана ясно и че вече имал визия за листата, която ще ръководи, както и че акцентът при подреждането й щял да бъде поставен върху личностите, а не върху партиите.
Важно е какво трябва да свършим оттук нататък, заяви в заключение Попов, като подчерта, че много би искал през следващия мандат да бъде принуден да прави по-малко компромиси, като остави журналистите да гадаят за какво точно иде реч. Сред приоритетите му бяха посочени нова автогара, регионално депо за ТБО, западен околовръстен път, пътната инфраструктура и изграждането на ВиК в по-големите населени места.
 

Related posts

Трима от БАСТА и бивш депутат от ГЕРБ-ВЕЛИНГРАД минават към Бареков

Изгоря навес с 300 бали сено

Община Ракитово с кредит за близо половин милион лева