Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • Тръгват делата на САФ Магелан срещу акция „Дупетата“
novini Uncategorized

Тръгват делата на САФ Магелан срещу акция „Дупетата“

Множество дела е завела най-много пострадалата от акция "Дупетата" фирма "Саф Магелан" АД. Само за днес в Административен съд Пазарджик са насрочени 3 дела като ответник е главният инспектор ДВСК – ОВЛ към РВМС – Пазарджик, а за утре са насрочени още 5. В различни дни на следващата седмица ще бъде даденно началото на още 9 други дела, заведени от месопреработвателя,като ответник по тях ще е официален ветеринарен лекар към РВМС – Пазарджик.
По данни на земеделското министерство при проведената през август тази година акция "Дупетата" бяха иззети близо 200 тона месни продукти, за които се предполага, че са с изтекъл срок на годност или са предназначени за унищожаване, но в същото време се пакетират и продават в търговската мрежа.
 От складове на "САФ Магелан" и на дъщерни дружества на компанията бяха иззети най-много месни продукти – 100 тона бяха запорирани в Плевен и още 80 тона в склад на фирмата в Пазарджик.По-късно иззетите продукти бяха унищожени.
Мажоритарният собственик Георги Костадинов заяви тогава, че ще подадат материални и морални искове, защото смятат, че всичко е унищожено неправомерно".
 

Related posts

Възстановено е електрозахранването в град Велинград

В 17:00 ч. на 28.01.2012 изтече срокът на обявеното бедствено положение

Три блока в региона с договори за саниране