Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • Три са починалите бебета в МБАЛ – Пазарджик на 15 юни
novini Uncategorized

Три са починалите бебета в МБАЛ – Пазарджик на 15 юни

Три са вече смъртните случаи на новородени в Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) в Пазарджик, станали на 15 юни, е съобщил д-р Александър Кобаков, лекар-ординатор в родилното отделение на лечебното заведение, цитиран от News.dir.bg Първото дете, починало часове след раждането, се е родило около 2:00 часа през нощта. Смъртта е предизвикана от тежки, вродени, несъвместими с живота аномалии, което е показала и аутопсията. Патологоанатомите са поставили диагноза „агенезия на белият дроб и диафрагмална херния”. Аномалиите не са били открити при прегледа на бременната с ултразвук.
Другият случай е с изпратена от Велинград жена с мъртъв плод, чийто живот пазарджишките лекари трябвало да спасяват поради опасност от коагулационни нарушения в кръвта на майката, обяснил д-р Кобаков. Смъртта на плода е установена от личния акушер-гинеколог, водил нейната консултация. В момента аутопсия устаноява причините за смъртта на бебето.
При третия смъртен случай поради асфиксия в резултат на напречното положение на плода се води разследване срещу дежурния лекар в нощта на 14 срещу 15 юни.
Здравословното състояние и на трите жени е стабилно и няма опасност за живота им, става ясно още от материала.
Припомняме, че в петък за „Виделина” говорителката на Окръжна прокуратура, Снежана Стоянова, съобщи, че на 16 юни е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител по повод смъртта на две бебета. Вчера опитите ни да се свържем с директора на МБАЛ – д-р Пенко Кацарски, бяха неуспешни, тъй като телефонът му не отговаряше. По информация от други медии ръководството на болницата ще даде обяснение по случаите на специална пресконференция в началото на следващата седмица.
 

Related posts

Велинград със зелена улица за интегралния проект

Още един шофьор се пробвал да си спести акт с 20 лева

Спипаха бракониери на дървесина