Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • Убиецът на Чарли и съучастниците му са известни
novini Uncategorized

Убиецът на Чарли и съучастниците му са известни

Полицията определя убийството като „чисто битово“

Мъжът, намушкал с нож в гърба заместник-председателя на ОбС-Ракитово Северин Клашнов – Чарли, както и съучастниците му са известни на полицията, потвърди за ПАмедия говорителят на Областната дирекция на МВР Мирослав Стоянов. Извършителят се укрива, предприети са всички действия за задържането му, заявиха от Полицията.
Клашнов е убит тази нощ при спречкване в ромската махала в Костандово, където тази събота предстоят частични избори. Според информация от дирекцията на МВР Клашнов и групата с него са били в късния час в ромската махала с обвинение срещу живеещи там за откраднат мобилен телефон. След сбиването и намушкването Северин Клашнов е бил закаран в Спешна помощ-Велинград, където медиците са констатирали смъртта му. Установена е и употреба на алкохол.„Инцидентът е чисто битов и няма нищо общо с дейността на Клашнов като общински съветник“, коментира Мирослав Стоянов. В Полицията има регистрирани 8 случая на криминални прояви на Чарли: за притежаване на взривни вещества, за хулиганство, нанасяне на телесни прояви, опит за противозаконно отнемане на МПС, кражби.
На 19 май 2004 г. в собственото му бмв Клашнов бе прострелян в краката на Околовръстното шосе във Велинград. Като извършител бе уличен синът на бившия зам.-министър на земеделието Стефан Юруков — Илия, и осъден на 3 години.
Чарли е избран в местния парламент на Ракитово от листата на Политическа партия ДРОМ. Според роми от ракитовския квартал «Бунцова махала» на миналогодишните парламентарни избори той е бил един от тримата отговорници за купуването на гласове там.
 

Related posts

ОД МВР сигнализира АПИ за проблеми с безопасността на пътя Варвара-Велинград и магистралата

Чакат архитектите за “Клептуза”

Македонски SMS за 50 лева: Ехо, позна ли ме?