Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • Убит автокрадец и леко ранен полицай е равносметката засега от среднощен екшън около Церово и Виноградец
novini Uncategorized

Убит автокрадец и леко ранен полицай е равносметката засега от среднощен екшън около Церово и Виноградец

Специализираната полицейска операция „Хиените” се осъществява на територията на ОДМВР Велико Търново, Пазарджик и Пловдив, съобщи Dariknews.bg. По време на преследването на автокрадците на автомагистрала „Тракия” е ранен един полицай. При опита на крадците да преминат през полицейските заграждения е ударен и един полицейски автомобил. Един от автоджамбазите е бил застрелян след отказ да се подчини на полицейско разпореждане.
Късно снощи пред хотели във Велико Търново и в Пловдив са откраднати два джипа БМВ – с румънска и с русенска регистрация. Крадците тръгнали по стария път Пловдив-Пазарджик, откъдето се включили в АМ „Тракия” и стигнали до отклонението за Велинград-Церово. Автомобилите се укрили в лозовите масиви край пътя, полицаите оградили района.
По оперативни данни групата е специализирана в кражби на БМВ и на седмица е отнемала между пет и седем автомобила. В един от джиповете е намерен компютър за разбиване на защитата на автомобилите. При предприетите полицейски действия в района на АМ „Тракия”, при отбивката за Церово и Виноградец, автокрадците не са се подчинили на разпорежданията на органите на реда и са направили опит да преминат през полицейските заграждения. Километър по-далеч колата е намерена в дере. В нея е открито едно от лицата, простреляно фатално. В гориста местност край Церово е открит изоставен и вторият автомобил – джип БМВ.
Работата по случая продължава с претърсвания на адреси на обектите от операцията.
 

Related posts

Започват нови ремонти по магистрала „Хемус“

Забрана

Дело срещу съдия се лута из целия съдебен окръг, магистратите се отказват един по един