Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • Убит автокрадец и леко ранен полицай е равносметката засега от среднощен екшън около Церово и Виноградец
novini Uncategorized

Убит автокрадец и леко ранен полицай е равносметката засега от среднощен екшън около Церово и Виноградец

Специализираната полицейска операция „Хиените” се осъществява на територията на ОДМВР Велико Търново, Пазарджик и Пловдив, съобщи Dariknews.bg. По време на преследването на автокрадците на автомагистрала „Тракия” е ранен един полицай. При опита на крадците да преминат през полицейските заграждения е ударен и един полицейски автомобил. Един от автоджамбазите е бил застрелян след отказ да се подчини на полицейско разпореждане.
Късно снощи пред хотели във Велико Търново и в Пловдив са откраднати два джипа БМВ – с румънска и с русенска регистрация. Крадците тръгнали по стария път Пловдив-Пазарджик, откъдето се включили в АМ „Тракия” и стигнали до отклонението за Велинград-Церово. Автомобилите се укрили в лозовите масиви край пътя, полицаите оградили района.
По оперативни данни групата е специализирана в кражби на БМВ и на седмица е отнемала между пет и седем автомобила. В един от джиповете е намерен компютър за разбиване на защитата на автомобилите. При предприетите полицейски действия в района на АМ „Тракия”, при отбивката за Церово и Виноградец, автокрадците не са се подчинили на разпорежданията на органите на реда и са направили опит да преминат през полицейските заграждения. Километър по-далеч колата е намерена в дере. В нея е открито едно от лицата, простреляно фатално. В гориста местност край Церово е открит изоставен и вторият автомобил – джип БМВ.
Работата по случая продължава с претърсвания на адреси на обектите от операцията.
 

Related posts

Спипаха двама пияни шофьори

Часове преди изборите в Костандово е убит зам.-председателя на ОбС Ракитово

В навечерието на националния празник!