Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • Ученическа фирма в Ракитово и общината ще си сътрудничат за развитието на алтернативния туризъм
novini Uncategorized

Ученическа фирма в Ракитово и общината ще си сътрудничат за развитието на алтернативния туризъм

Кметът  на Община Ракитово Емилия Еленкова подписа  меморандум за сътрудничество с ученическата компания на СОУ „ Васил Левски” – Велинград  “In Tour BG” АД. Целта на сътрудничеството е развитие и популяризиране на алтернативния туризъм.
Младежи от Дания, Италия и Русия, които си партнират с ученическата фирма, ще могат да участват в турове до средновековната столица на Родопите – крепостта "Цепина", палеонтологичното находище в с. Дорково, пещера „Лепеница”. На чуждестранните туристи ще бъдат предложени и пътеки по стъпките в свещената земя на Сива-Дионис  и тракийската крепост – светилище в местността „Пашино бърдо”,  крепостта "Кулата-Градот", трикорабната кръстокуполна ранно-византийска базилика „Николица”, трако-римска крепост „Калето” под връх Сютка със съществуващ римски път и емблемата на Ракитово – една от малкото действащи часовникови кули в България.
Община  Ракитово има огромен потенциал  за развитие на устойчив алтернативен туризъм и вярвам, че заедно с  младите ентусиасти от “In Tour BG” АД и директорът на СОУ „ Васил Левски” Емил Моллов ще направим първите успешни стъпки за европейското популяризиране на културните и природни ценности в региона, каза кметът Емилия Еленкова.   
 

Related posts

РАЙОНЕН СЪД ГРАД ВЕЛИНГРАД

Узакониха Паяците! Яка глоба и за кола на тротоара

Шофьор пострада при челен удар на БМВ с мерцедес