Училищни автобуси във Велинградско – с нарушения на нормите, констатираха инспектори от ИА „Автомобилна администрация”

 

 

 

 
По разпореждане на транспортния министър Александър Цветков сайтовете на неговото ведомство и на ИА „Автомобилна администрация” публикуваха списък на всички училища, при които са констатирани нарушения по време на кампанията "Сигурност за нашите деца". По този начин всеки родител има възможност да се информира в какви автобуси се возят неговите деца и да потърси отговорност за нивото на безопасност и сигурност в тях.
От 15 септември до момента инспекторите от ИА „Автомобилна администрация” са съставили 70 акта на училищни автобуси в цялата страна. За технически неизправности временно са спрени от движение седем превозни средства. Най-често срещаните нарушения са технически неизправности – пукнати стъкла, изпускане на въздух от спирачната система, неизправности по кормилната уредба, липси на болтове на гумите; без преминат периодичен технически преглед; превоз на деца над допустимото за превозното средство; без ограничител на скоростта, без трудови договори на водачите и др.
Училищата с нарушения в Пазарджишка област, попаднали в списъка, са ОУ "Петър Берон" – с. Биркова, ОУ "Иван Вазов" – с. Пашови, ОУ "Васил Левски" – с. Горна Биркова, и ОС "Г. С. Раковски" – с. Медени поляни, всичките в община Велинград.