Трендафил Величков е кандидатът на ПП АБВ за кмет на Пазарджик. Кандидатурата му бе гласувана на областна учредителна конференция, съобщиха от пресцентъра на ПП АБВ. На форума бе гласуван мандат за преговори с евентуални коалиционни партньори. Участие в конференцията взеха общински председатели и координатори на ПП АБВ, както и делегати от общинските структури на партията в областта. Утвърдена е и кандидатурата на ПП АБВ за кмет на община Велинград – Венко Балтаджиев.

В момента Трендафил Величков е областен управител на Пазарджик. Роден е на 20 септември 1979 г. в Пазарджик. Завършва средното си образование в техникума по хранително-вкусова промишленост „Атанас Ченгелев” в Пещера и висше образование в Киевски славянски университет Украйна, специалност „Финанси”.
Има професионална квалификация по програмите „Управленски умения” и „Академия за социална политика” в Нов български университет, „Политически мениджмънт и маркетинг” в Университета за демокрация към Съвета на Европа, Страсбург 2008 г.
Работи като журналист, телевизионен водещ, продуцент и редактор на публицистични предавания в Нова българска телевизия и други електронни издания. В периода 2000-2008 г. е мениджър на телекомуникационни компании.
Участва в разработването на политически анализи и програми, маркетинг стратегии. Член е на Съюза на българските журналисти. Владее английски и руски език.

 

Агенция ФОКУС