В 17:00 часа РИО – Пазарджик, обявява резултатите от първото класиране за гимназиите и профилираните паралелки в СОУ

Днес в 17:00 ч. ще бъдат обявени резултатите от първото класиране за гимназиите и профилираните паралелки в СОУ на сайта на РИО – Пазарджик, и в училищата, в които кандидат-гимназистите подаваха заявления, съобщиха от инспектората. Училищата гнезда в областта са ОУ „Проф. Иван Батаклиев”, Пазарджик, СОУ „Св. св. Кирил и Методий” – Велинград, и Професионалната гимназия по ТЛПСУ – Панагюрище.
Недоволните от резултатите могат да подадат документи за участие във второто класиране в периода 27-29 юни. Желанията не се пренареждат и кандидатът може да се класира на втория етап на по-предно желание. Ако няма възможности за по-предно класиране, кандидатът остава на мястото си от първия етап. Записването в приемащото училище става от 4-ти до 6-ти юли.
Онези, които не са успели да се класират или не са удовлетворени и от второто класиране, могат да участват в третия етап – от 11-ти до 12-ти юли, за което подават ново заявление в някое от училищата гнезда, като подредят желаните специалности съобразно останалите свободни места.