Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • В изготвяне на фалшиви документи и актуване на неизвършени дейности на 8 обекта обвиняват Стоян Дулев и двамата му авери
novini Uncategorized

В изготвяне на фалшиви документи и актуване на неизвършени дейности на 8 обекта обвиняват Стоян Дулев и двамата му авери

Съдът отказа да конституира Община Велинград като граждански ищец

Започна делото срещу бившия велинградски кмет Стоян Дулев, обвинен в безстопанственост, вследствие на която на Община Велинград са причинени значителни материални щети. Заедно с Дулев на подсъдимата скамейка седнаха и Георги Николов, главен специалист ИСИ в общинската администрация, и Костадин Гелов, главен експерт АС.
Обвинителният акт срещу тримата надхвърля 50 страници, съобщи прокурор Радослав Бакърджиев. Извършените нарушения касаят строително-монтажни работи (СМР) на 8 обекта (един от които е ЦДГ-то в Сърница), чиито изпълнители са няколко варненски фирми. Визират се редица нарушения като актуване на недовършени СМР, заложени по-високи цени в количествено-стойностните сметки, изготвяне на официални документи с невярно съдържание за приемане на неизвършени ремонтни дейности и др. Според прокуратурата Дулев е ощетил общинската хазна със 132 651.40 лв.
В съдебната зала днес беше представена молба на Общината за конституирането й като граждански ищец с иск за обезщетение с размера на щетата, но след възражение от страна на защитника на Дулев – адвокат Иво Лулчев, съдия Димитър Бозаджиев отказа да разглежда иска в рамките на наказателния процес с аргумента, че той можел да доведе до отлагане на делото, което пък било недопустимо.
Молба е внесена и от Стоян Дулев – в нея той отрича да е извършил вменените му престъпления и прави искане наказателното производство да бъде прекратено. Според съда молбата изразява личното становище на екскмета по обвиненията срещу него, които тепърва ще бъдат проверявани в хода на делото.
За разпит в днешното заседание са призовани 11 свидетели, повечето от които общински служители, пожарникар, експерт от РДНСК и две ревизорки от Агенцията за държавна финансова инспекция.
Според предварителния график заседания ще има и в следващите два дни, когато ще бъдат разпитани още свидетели и вещи лица.
 

Related posts

Министърът на туризма на гости в Спа столицата на Балканите

Спа Хотел Хевън

Режат месечните помощи на 130 семейства заради неизвинени отсъствия