Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • В пет общини в Пазарджишка област стартира проект за обществени трапезарии
novini Uncategorized

В пет общини в Пазарджишка област стартира проект за обществени трапезарии

На 1 октомври на територията на област Пазарджик стартира национален проект „Обществени трапезарии”, чиято цел е да се осигури помощ и подкрепа за най-уязвимите групи от населението през зимата, съобщават от Регионална дирекция „Социално подпомагане”. Реализирането на проекта става с финансови средства, отпуснати от Министерството на труда и социалната политика.
В Пазарджишка област проекти са спечелили 5 общини: Брацигово – за 50 потребители, Батак – за 17, Велинград – за 50, Панагюрище – за 78, Стрелча – за 40.
Финансирането на услугата за едно лице на ден е с максимален размер 2.20 лв.
Постоянно действащи комисии, сформирани със заповед на съответния кмет на община, ще извършат подбор на бенефициентите от лица и семейства на месечно подпомагане с доход по-нисък от диференцирания минимален, лица с доказана липса на средства и близки, които да се грижат за тях, самотно живеещи хора и семейства с минимални пенсии за осигурителен стаж и възраст, за инвалидност, наследствени пенсии и скитащи и бездомни.
Всички доставчици на социалната услуга „Обществени трапезарии” от областта са спечелили конкурс, обявен от МТСП през 2009 г. Проектът приключва в края на април 2012 г.
 

Related posts

Спипаха велинградчанин с дрога в джобовете, още трева кътал в чанта за лаптоп

Кървав Гергьовден: Баща закла сина си след скандал!

Поредния пиян шофьор задържаха във Велинград