Проблемът с водоснабдяването в ромския квартал „Запад” беше поставен от кмета на община Ракитово Любомир Петков, общински съветници и жители на града по време на срещата им с областния управител Трендафил Величков. Общо 4000 са жителите на квартал „Запад” в Ракитово, които и в момента имат проблеми с водоснабдяването. Областният управител ще настоява проектът на общината за ремонт и реконструкция на ВиК мрежата в кв. „Запад” да бъде финансиран от ПУДОOС.
Спирането на програмите и мерките за временна заетост се отразява изключително тежко на общини като Ракитово, където безработицата е много висока, каза кметът на общината. Да края на м. февруари, МТСП събира предложения от общините какви проекти за заетост да бъдат финансирани през 2015г. , каза областния управител и посъветва ръководството на общината в най-кратки срокове да изпрати своето предложение до министерството съобразно спецификата на трайно незаетите безработни лица.
Многогодишните въпроси, които ракитовци поставиха пред областния управител по време на приемната му бяха за границата междуРакитово и Батак в рамките на курорта „Цигов чарк”, изграждането на ски комплекс на Сюткя. Кметът на град Костандово, поиска съдействие от областния управител да бъде изяснена собствеността на микроязовир в землището на населеното място. Местната ловно-рибарска дружинка има желание да развива риболов ако язовирът е общинска собственост.

 

http://pa-media.net