Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • В Световния ден без тютюнев дим – 18 ноември, в Пазарджик ще работи изнесен кабинет за консултации по отказване на цигарите
novini Uncategorized

В Световния ден без тютюнев дим – 18 ноември, в Пазарджик ще работи изнесен кабинет за консултации по отказване на цигарите

 
 
Всяка година в третия четвъртък на месец ноември международната общественост отбелязва Световния ден без тютюнев дим и Ден за борба с раковите заболявания. Тематично свързани със Световния ден са и разнообразните инициативи на експертите от отдел „Опазване на общественото здраве” в РИОКОЗ – Пазарджик, с участието на деца, ученици и граждани.
Днес от 10:30 ч. и утре от 14:30 ч. за тийнейджърите от средношколското общежитие в Пазарджик са организирани тематични срещи, на които ще бъдат дискутирани вредните последствия от тютюнопушенето върху здравето на подрастващите.
От 13:30 ч. в СОУ „Хр. Смирненски”, Септември, ще бъде проведена видеолектория с ученици от VІ-те класове на тема „Живот без тютюнев дим”.
Утре, 18 ноември, от 10:00 до 12:00 ч. в НЧ „Н. Й. Вапцаров – 1897 г.” ще бъде отворен „изнесен” консултативен кабинет за отказ от тютюнопушенето. Всеки посетител в библиотеката ще получи безплатна консултация как да преодолее никотиновата зависимост, ще бъдат предоставени и тематични информационни материали.
При голям интерес преминаха откритите уроци по програмата „Училище за здраве” на здравните експерти от РИОКОЗ с деца от ЦДГ „Дъга”, Пазарджик, и ОДЗ „Слънчице”, Велинград. С учениците от прогимназия „Св. св. Кирил и Методий”, Пазарджик, бе проведено обучение за вредата от пасивното тютюнопушене.

Related posts

Първи фестивал на самодейни състави към „Съюза на пенсионерите 2004“ се проведе във Велинград

Пациентка накара болница да осигури достъп за инвалиди

Закриха празниците на културата във Велинград