Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • Велинград е домакин на шестата международна конференция на регулаторните съдебни органи на Балканския регион
novini Uncategorized

Велинград е домакин на шестата международна конференция на регулаторните съдебни органи на Балканския регион

От 1 до 4 юни във Велинград ще се проведе шестата международна конференция на регулаторните съдебни органи на Балканския регион. Основните теми на конференцията са „Финансов мениджмънт на съдебната система” и „Аспектите относно адекватността на съдиите с оглед на етичните стандарти”. Организатор и домакин е Висшият съдебен съвет на Република България.
Във форума участие ще вземат представители на върховните регулаторни органи на съдебната власт от България, Албания, Босна и Херцеговина, Италия, Косово, Македония, Молдова, Румъния, Сърбия, Словения, Турция и Черна гора. Официални гости са Мигел Кармона Руано – президент на Европейската мрежа на съдебните съвети – Белгия, д-р Чаба Уйкери – президент на постоянния офис на Регулаторните съдебни органи на Балканския регион – Унгария, Гюнтер Ворач – почетен председател на Международна асоциация на съдиите, Австрия, проф. Лазар Груев – председател на ВКС, Георги Колев – председател на ВАС, Георги Чамбов – председател на Пловдивски апелативен съд.
Първата международна конференция на регулаторните съдебни органи на Балканския регион е проведена през 2006 г. в Сараево. Досега домакини са били Унгария, Румъния и Черна гора.
 

Related posts

Много отровени кучета на територията на с.Драгиново тази вечер ни информира наш читател

Четирима апаши са задържани от полицаите в региона

10-годишно дете е със счупен крак, жена получи мозъчно сътресение при ПТП-та в областта