Всеки е имал от онези ситуации, в които не знаеш да се смееш ли, да плачеш ли. Такава емоция предизвиква в мен и снимката на залата на Общински съвет-Велинград. В СПА столицата на Балканите местните депутати заседават добре загърнати в якета и шуби, защото им е студено, а понякога дори изнасят заседанията в някой от хотелите, за да работят на топло.

Залата на съвета е доста голяма, трябва да побере 29 общински съветници и доскоро 28, а сега вече 25, кметове на населени места, общински служители. За първи път влязох съзнателно в нея преди 16 години. Тогава ми се наложи да отразявам  за първи сесия като репортер. От тогава обаче там нищо не се е променило. Мисля, че нищо не се е променило от времето, когато сградата е била построена. А залата е тъмна, мрачна, не създава добри условия за работа. Журналистите пишат на коляно. Може би пък сме се поразглезили с добрите условия на залата на ОбС – Пазарджик, знам ли?!

Дупка на Околовръстното шосе на Велинград

В същото време Велинград е град не само на този абсурд – лъскави хотели, лоши условия в местната власт. В това кътче на Родопите хората купуват скъпи стоки и получават ниски заплати. Гледат лъскави фасади и още по-лъскави автомобили пред хотелите, а собствените им возила падат жертва на дупките по улиците.

В крайна сметка май повече ми се плаче…

 

pz-info.com