Ограничено е движението в едната лента по пътII-37Пещера – Батак /в района на ВЕЦ „Пещера“/, предупреждават от Агенция „Пътна инфраструктура”. Водачите на моторни превозни средства да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, поради опасност от падащи камъни.

Вчера пък свличане на свличане на скална маса на пътното платно ограничи движението по пътя Варвара-Велинград. В късния следобед движението беше възстановено.

За инцидентът информира „Телекабел”:

Мъж пострада леко, след като свлачище се изсипа върху автомобил на пътя Варвара-Велинград. За щастие най-голямата скала се е стоварила пред превозното средство. Няма тежко пострадали. Свлачището, предизвикано от поройния дъжд, блокира за 3 часа пътя за курортния град. Сигнал за инцидента е подаден на телефон 112 около 12:45 ч. Свличането е на няколко километра от местността Варварски минерални бани в посока Велинград. Скалната маса се е изсипала върху движещ се по пътя джип. За късмет, най-голямата скала се е стоварила пред автомобила. Няма тежко пострадали. По думите на свидетели, леко пострадал е шофьорът, който е бил с прорезни рани след инцидента. Екипи на пожарната, полицията и гражданска защита бяха на мястото, където багер разчисти скалната маса от пътя. Свлачището затвори пътя Варвара-Велинград за над 3 часа, като шофьорите бяха пренасочвани по обходните маршрути – през Пазарджик-Пещера-Батак-Ракитово или Белово-Юндола-Велинград. Няколко камиона и автомобили обаче останаха блокирани на мястото на инцидента в продължение на часове. Водачите им се оплакаха от бавната реакция на отговорните органи. Опасността от свлачища по този път не е от вчера и продължава да е налице и в други участъци. Силният дъжд е основен причинител на свличанията на скали и земна маса, които тревожат пътуващите от и за спа-столицата.

 

pz-info.com