Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • Закопчаха бракониери на дървесина в Панагюрище и Велинград
novini Uncategorized

Закопчаха бракониери на дървесина в Панагюрище и Велинград

Четири полицейски производства срещу лица, съхраняващи или превозващи незаконно добита дървесина, са образувани в Панагюрище и Велинград.
Вчера следобед в РУП-Панагюрище е получен сигнал за мъж, съхраняващ дърва за огрев от черен бор. При направената проверка станало ясно, че панагюрецът И. Я., на 46 години, не притежава необходимите разрешителни документи, а дървесината не е маркирана с контролна горска марка.
Велинградчаните И. Г., на 20 години, и А. К., на 37, пък били засечени да превозват с каруци общо 2 кубически метра дърва за огрев.
Снощи около 22:50 ч. автопатрул на РУП-Велинград спрял за проверка лек автомобил „Рено”, управляван от 38-годишния В. Ж. от курорта, в който се натъкнали на 1.5 кубически метра незаконно добита дървесина.
Извършителите на деянията са задържани в арестите на полицейските управления. Дървата са иззети, а срещу лицата са образувани едно бързо и три незабавни производства.
 

Related posts

467 предписания, 71 акта и 50 наказателни постановления на стойност над 28 хиляди лева на частни лица и фирми за нарушения на Закона за управление на отпадъците издала РИОСВ досега

Областният отчете първата година с ВиК асоциация и сдружение за депото

Пожар изпепели две стопански постройки в Драгиново, трета остана без покрив