Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • Закопчаха двама апаши, „навестявали” изби и вили, издирват автори на три взломни кражби
novini Uncategorized

Закопчаха двама апаши, „навестявали” изби и вили, издирват автори на три взломни кражби

Трима извършители на кражби са заловени от служители на полицейските управления в Пазарджик и Септември. Вчера в ранния следобед в дежурната част на РУП-Пазарджик се получил сигнал от жител на пазарджишкото село Черногорово. Мъжът съобщил, че апаш е прескочил оградата на къщата му и извършил кражба на метални предмети и инструменти от избеното помещение. Минути по-късно крадецът бил задържан. Оказало се, че това е 46-годишният И. М. от същото село. Мъжът е в ареста за срок от 24 часа, срещу него се води незабавно полицейско производство.
Преди два дни апаши „навестили” вилата на 39-годишния пазарджиклия И. Я. край септемврийското село Ветрен дол. От там неканените гости се сдобили с метална входа врата, посуда и инструменти. Не след дълго местните криминалисти влезли в дирите на извършителите – 24-годишният Л. Ш. и негов 17-годишен съучастник, и двамата от пазарджишкото село Братаница. Пълнолетният е задържан в ареста, а непълнолетният му съучастник се укрива. В хода на разследването се установило, че двамата са крали и метални инструменти и части от вилата на Л. П. от село Ветрен дол. Откраднатите вещи са открити и върнати на собствениците им. Срещу извършителите се водят дознания.
Криминалистите в РУП в Пазарджик, Панагюрище и Велинград издирват авторите и на три взломни кражби. През нощта в неделя срещу понеделник неизвестен разбил катинар от входна врата на жилище, собственост на Д. П., 60-годишен от Пазарджик, и отмъкнали медна посуда, ръчен циркуляр и велосипед.
Вчера около 11:00 ч. в РУП-Панагюрище се получил сигнал от 62-годишния панагюрец Д. Ф., който съобщил, че от вилата му край Поибрене е открадната готварска печка.
През изминалия уикенд крадци проникнали и в автосервиз, собственост на Р. Т., на 51 години от Велинград, откъдето задигнали трифазен електромотор.
И на трите местопроизшествия са извършени огледи от дежурни групи на полицейските управления, образувани са дознания.
 

Related posts

По-добра инфраструктура в Община Велинград през 2014-та година

Издирват апаши, отмъкнали черна техника от апартамент и 350 литра нафта от камион

Борисов за войната по пътищата: Като родител питам къде са майките и бащите на тези, които карат безумно