Петима са извършителите на кражби, заловени от служители на полицейските управления във Велинград и Септември.
Вчера следобед апаши разбили входната врата на дърводелски цех в курорта, собственост на местна фирма за производство на мебели. Извършителите успели да демонтират част от електрическата инсталация на обекта, но били спипани на местопрестъплението от екип на РУП-Велинград. Униформените установили, че това са старите им познайници Б. Б., 24-годишен, и 21-годишният И. Б. От „дуото” били иззети около седем килограма медни проводници с различни размери и сечения.
Мъж, сдобил се по незаконен начин с два скъпи мобилни телефона, е заловен от септемврийските криминалисти. В началото на годината била извършена кражба от дома на 17-годишен тийнейджър от септемврийското село Симеоновец. Момчето се простило с “IPhone-4” и “Nokia C3”. След няколкоседмична работа органите на реда успели да стигнат до извършителя. Станало ясно, че това е 18-годишният П. Ш. от съседното село Семчиново.
В началото на февруари представител на пътностроителна фирма подал сигнал в РУП-Септември, че от землището на село Варвара е изчезнал алуминиев фургон, собственост на дружеството. С разследването на случая се заели местните криминалисти. Две седмици по-късно се установило, че извършители на престъпното посегателство за столичаните Д. М., на 32, и Л. М., на 31 години.
И петимата крадци са задържани в арестите на полицейските управления във Велинград и Септември, спрямо тях се водят полицейски производства.