Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
  • НАЧАЛО
  • novini
  • Защитата на Лазар Колев ще прави нови доказателствени искания, очаква се заключенията на експертите да предизвикат остри сблъсъци
novini Uncategorized

Защитата на Лазар Колев ще прави нови доказателствени искания, очаква се заключенията на експертите да предизвикат остри сблъсъци

На днешното четвърто заседание по делото „Белнейски” не стана ясно защо Лазар Колев е искал да продаде колата си на части. Автомобилът е подарък от дядо му, направен само месец по-рано. Обясненията на защитата са, че колата всъщност имала тежка повреда, за която били нужни пари, които Лазар нямал.
Показания в тази връзка днес дадоха собственикът на автокъщата в Горубляне – Георги Ангелов, на когото Лазар е продал фолксвагена си, и следващият купувач – Павлин Балевски. По думите на Ангелов колата била в перфектно състояние. С уговорката, че не е автомонтьор и не е оглеждал автомобила с професионален поглед, той изрази недоумението си защо толкова запазен, чист и в добро състояние автомобил трябвало да бъде продаден на части. След като на 1 февруари, по негови спомени, купил от Лазар колата за 2000 лв. (чиято реална стойност по фактура е 3148 лв.) и двамата уредили документите, Ангелов поправил повредения съединител и близо две седмици по-късно успял да я препродаде на Балевски за 4800 лв. Според Балевски пък по предния капак и по част от тавана на колата имало следи от пребоядисване и огъвания по праговете. Въпреки това той също потвърди общото „перфектно” състояние на автомобила.
Сред разпитаните беше и Гана Ковачева, шофьор на тролейбус, работила нощна смяна на 27 срещу 28 януари 2006 г. При нея именно в неделя Фани Белнейска отишла за информация относно изчезналите си деца, като носела техни снимки. И в предишните си показания, и днес в залата Ковачева не си спомни да е возила децата във фаталната нощ.
С явилите се днес свидетели се изчерпа списъкът на призованите дотук по делото за убийството на сестри Белнейски. Сред последните осем бяха Николай Колев, братовчед на Лазар Колев от Велинград, и чичо му, Владимир Колев. Те потвърдиха алибито му за деня след убийството. Бащата на Лазар, Петко Колев, не се яви в залата. По сведения на роднините му заминал да си търси работа по морето. Освен него във вчерашното заседание не се яви и друг братовчед на Лазар Колев, който се намирал в Кипър, показанията им не бяха четени в залата, защото се очаква присъствието и на двамата да бъде осигурено в идните дни.
Прокурорският аргумент за фалшивото алиби на Лазар Колев претърпя пълен крах, заяви единият от адвокатите на Колев – Марин Марковски, визирайки вчерашните показания на бившата приятелка на Колев, Виолета Витекова, и майка й, Валентина Димитрова. В показанията на Стефан Боев (пастрокът на Виолета Витекова) защитата пък съзряла много сериозни неточности и лъжи, но този въпрос щял да бъде коментиран в пледоарията.
За пореден път обясненията на Колев пред съда бяха отложени – след изготвените експертизи по делото. Неговата дума трябва да се чуе последна, обясни защитата.
От утре започва разпитът на вещите лица, в понеделник ще бъдат представени заключенията на ДНК-експертизата. Защитата ще поиска видеоконферентна връзка с петима международни експерти от САЩ, Австрия и Великобритания, „тъй като по някои пунктове те влизат в много остри противоречия със заключенията на българските експерти”, заяви пред журналисти Димитър Марковски и допусна, че те ще предизвикат много сериозни спорове. Имаме и много сериозна поредица от доказателствени искания, включително призоваване на свидетели, които са част от нашата линия за защита, добави адвокатът и посочи, че това ще бъде направено след края на определения курс на заседанията, съобразно графика на Окръжния съд.
 

Related posts

19-годишен загина при пълнене на пожарогасител

Излизането в отпуск – вече само с писмена заповед

Подмяна на ценовите оферти на фирмите е причина за разликата между заложените и изплатените средства, твърди екскметът на Велинград Стоян Дулев, обвинен за злоупотреби