Акция „Погледни“ се проведе в Община Велинград (СНИМКИ)

Община Велинград съвместно с Областна администрация Пазарджик за първа година проведоха акция „Погледни“ по инициатива на Областната комисия по безопасност на движенията по пътищата.

Желанието е да се превърне в част от календара и традиция на Община Велинград, за превенция на пътя, запазване живота и здравето на децата и всички участници в движението. Целта на инициативата е да се фокусира вниманието на обществеността върху дисциплината на пътя и спазването на правилата за безопасно поведение. Вниманието трябва да бъде насочено около училищата и детските заведения, да се посочи важността на примера на родителите за възпитаването на пътна култура у подрастващите.  Пред три училища във Велинград, ОУ „ Неофит Рилски“, ПГИТ „Алеко Константинов“ и СУ „Св. св. Кирил и Методий“  допълнително  се маркираха  пешеходните пътеки с надпис „ПОГЛЕДНИ“, за да се привлече вниманието на водачите на ППС.

На събитието присъстваха кметът на Обшина Велинград д-р Костадин Коев. Зам.-кметът Светла Томова и зам. Областен управител на гр. Пазарджик г-н Стефан Мирев.

velingradnews

Loading Facebook Comments ...
%d bloggers like this: