Али Мареков оглави Общински съвет

Али Мареков е новия председател на Общинския съвет във Велинград. Кандидатурата му бе подкрепена от широко  мнозинство в местния парламент в курорта.
Заседанието на местния парламент откри най-младият до този момент общински съветник и заместник председател на Общинския съвет Любомир Перчинков.

Веднага след приемане на дневния ред клетва за встъпване в длъжност положиха новообявените от Общинската избирателна комисия съветници от квотата на ДПС – Румен Люгов, Али Мареков, Муса Онбашиев и Манчо Алендаров. Както е по правилник стартира и процедура за избор на председател на Общински съвет. В комисията по избора влязоха представители на всички политически сили и местни коалиции. За председател на комисията бе избрана юристката Сашка Целева. Последваха и предложенията за председателския пост.

Изненадващо Александър Гагов предложи кандидатурата на земеделската съветничка Екатерина Каферинова за председателския пост. След самоотвота й  остана единствено кандидатурата на Али Мареков.

Новоизбраният председател на Общинския  съвет открои и водещото в работата му в оставащата част от мандата. На председателското  място Али Мареков ще бъде с четири часов работен ден, тъй като ще запази на половин щат и досегашния си пост на заместник- директор в ДЛС “Чепино”.

telemedia.bg

velingradnews

Loading Facebook Comments ...
%d bloggers like this: