Ансамбъл Българе във втория ден от Велинградски празници на културата 2018

В парк „ Клептуза” с много музика и танци премина вторият ден от Седмия Фолклорен танцов фестивал „Хоро при извора”. В тазгодишното седмо издание участие взеха 20 клуба от всички краища на страната. Фестивалът няма конкурсен характер, неговата цел е да се запази българският фолклор. По традиция всяка година участниците вдъхват нов живот на стари забравени хора, като ги разучават. Хорото което бе представено не е танцувано от около 30 години и се казва „Чергилото”. Гостуващата американска група „Блато злато” развълнува присъстващите с изпълнението на тяхната авторска песен, посветена на емигрантите. Ръкотворница „Армаган” показа на гостите интересна техника с восък.
С парад-дефиле от търговската улица към пл. „Свобода” Представителен общински духов оркестър и мажоретен състав гр. Троян с ръководители Марин Цочев и Елеонора Петровска, дадоха старт на втората вечер от Велинградски празници на културата 2018г. С едночасова шоу програма те забавляваха жителите и гостите на СПА столицата.
В 20:00ч. Национален фолклорен състав „Българе” разтърси Велинград с невероятния си спектакъл. Те бързо заплениха публиката си с хореография и впечатляващ талант и придадоха невероятна празнична атмосфера.

velingradnews

Loading Facebook Comments ...
%d bloggers like this: