Бе направена първа копка за изграждане на ново училище в с. Биркова

„Изключително съм щастлив, че в навечерието на Деня на българската просвета и култура, направихме първата копка на новата сграда на ОУ „Петър Берон“ в с. Биркова.

Тук ще се образоват и възпитават 250 деца от съседните 9 населени места. Благодаря за подкрепата на Правителството за отпуснатите средства, с които ще реализираме един проект, изостанал с години, поради липса на финансиране. Ще продължим да инвестираме в тази посока и да създаваме все по-добри условия, в които нашите деца да растат и да се образоват от детската градина до средното си образование.“ С тези думи кметът на община Велинград д-р Костадин Коев направи първата копка на новото училище.
Към настоящия момент в ОУ „Д-р Петър Берон” се обучават 108 деца от село Биркова и съседните населени места. Условията за учениците са изключително неблагоприятни.
Поради недостатъчния брой на класни стаи, настоящото учебното заведение се посещава от учениците на две смени. Преди години са били положени основите за строеж на нова сграда, но поради липса на средства, проектът не е бил осъществен.
Припомняме, че благодарение на правителството бе изградена и нова детска градина в с. Драгиново
Предстои реконструкция на детската градина към ИСУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

velingradnews

Loading Facebook Comments ...
%d bloggers like this: