Бизнесмен дари къщички и храна за бездомни кучета

Ето какво написа във FACEBOOK Димитър Димитров собственик на хостинг компания.

Моята компания дава дом на уеб сайтове от над 18 години. Всеки ден ние успяваме да направим десетки хиляди хора по света доволни и спокойни. Днес се събудих с мисълта, че искам да направя нещо подобно за нашите най-добри приятели – кучетата. Затова вместо да отида в офиса, прекарах деня с колеги в работилницата. Надявам се новите ми клиенти също да останат доволни. Като всеки уважаващ себе си бизнесмен, трябва да отправя послание към бъдещите клиенти. Нека опитам

„Уважаеми кучета,

Знам, че не можете да прочетете това писмо, но реших да го напиша на човешки език, за да напомня на хората за дълга, който имаме към вас.

Нашата обща история с вас датира десетки хиляди години назад във времето, когато хората водеха трудния живот на ловци и събирачи. По това време вашите предци бяха горди и независими владетели на дивото. Ние бяхме надарени с интелект, но само интелект не беше достатъчен, за да оцелеем в тогавашната враждебна среда. Имахме нужда от вашите сетива, така че примамихме предците ви към опитомяване.

От този момент кучетата се превърнаха в едно от най-големите предимства за нас, хората. Те ни защитаваха от дивите животни, помагаха ни да намираме храна, пазеха домовете ни и забавляваха нас и децата ни. Вие рискувахте живота си за нас и безброй кучета загинаха, защитавайки ни от смъртна опасност. Животът ни беше суров в продължение на хиляди години дори и с ваша помощ, така че съм сигурен, че не бихме могли да се справим без вас.

За разлика от вас, ние, хората, често сме склонни да забравяме онези, които са ни помогнали, и затова днес милиони от вас са останали бездомни и нежелани. Един велик човек и приятел на кучетата е казал: „Нация, която забрави защитниците си, ще бъде забравена също“. Вие бяхте най-верните защитници на цялата ни цивилизация и ние ще загубим себе си, ако ви забравим и изоставим.

Обещавам да помогна на другите хора да отворят очите, умовете и сърцата си за тази несправедливост.

От благодарен човек“

В Еремия има спасителен център за кучета, където шепа доброволци изнемогват с изхранването на над 200 кучета. Те събират храна буквално ден за ден и само любовта към кучетата ги крепи да продължават. Мястото на кучетата не е на улицата и в приютите, а при нас, хората. Ние сме опитомили кучетата и ние носим отговорността за тях. Знам, че има хора, които биха осиновили домашен любимец, но нямат финансовата възможност да го изхранват. Затова закупих достатъчно храна и ще даря 50 килограма качествена кучешка храна на всеки, който реши да осинови куче от този спасителен център. Ако ще отглеждате кучето на двора и нямате къщичка, ще получите и къщичка.

Нека заедно променим живота на тези същества!

https://www.facebook.com/EeremiahRCA/

velingradnews

Loading Facebook Comments ...
%d bloggers like this: