Велинград – Новини и актуална информация www.vip-velingrad.com
Любопитно

Благой Рагин: ”Велинград е обречен да успее!”

Генералния секретар на Балканския алианс на хотелиерските асоциации /BAHA/ г-н Бранко Кривокапич посети Велинград и гостува на кмета д-р Костадин Коев. Той бе придружаван от г-н Благой Рагин – Пожизнен председател на BAHA и Почетен председател на Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите.
Преди 10 години именно г-н Кривокапич връчва на г-н Златко Златанов приза СПА столица на Балканите. Той поздрави д-р Коев за усилията, които полага, за да промени облика на Велинград и да го направи още по-привлекателно място за туристите и гражданите му.
„Мисията на Балканския алианс е да обединява Балканите чрез туризма, като от историята правим култура и така показваме на всички, че сме силни, когато сме заедно!”, каза г-н Кривокапич и допълни:” Горди сме, че тези наши цели се приеха и от политиците, които усилено работят за обединени, силни и стабилни Западни Балкани.”
Г-н Благой Рагин каза, че Велинград е направил истинска СПА революция, започвайки с 5 хотела преди 30 години, а днес техният брой вече е 118. „Велинград е обречен да успее! Петзвездните хотели в почти тримилионния Белград са само 5, а Велинград има 7.”, каза г-н Рагин. Гостите отправиха покана към Кмета на Общината да посети гр.Палич на 27 септември /Международния ден на туризма/, когато ще се проведе годишната конференция на Алианса, като идеята е туристическа дестинация Велинград да бъде представена и да кандидатства за домакинство през 2019 г.
„Зад вас стоят 11 държави, които ви подкрепят, а от BAHA смятаме, че Велинград е мястото, което трябва да стане СПА столицата на Европа.”, каза г-н Благой Рагин.
Кмета д-р Коев изрази задоволството си от съвместната работа със „Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи” и благодари на неговия „двигател” г-н Златко Златанов. Екипът на сръбската държавна телевизия, който придружаваше гостите ще заснеме филм за Велинград.

Related posts

100 милиона за туризма

Извозиха 16 самосвала отпадъци от ул. „Димитър Талев“ във Велинград

В салона на НЧ „Отец Паисий“ се проведе конкурса „Принц и Принцеса на Велинград“2017. Арт компания „Нови звезди“ за първи път организира този фестивал във Велинград

Loading Facebook Comments ...