БСП искат ревизия на дружествата с общинско участие във Велинград

Каква е съдбата на дружествата с общинско участие във Велинград? Въпросът повдигна Никола Делиев на последното заседание на местния парламент. Той настоя и за пълна ревизия на дейността на въпросните дружества до края на мандата.

Според справка на официалната страница на администрацията в интернет към днешна дата община Велинград има участие в общо 8 дружества. В многопрофилната болница и водното дружество в града активните са 100%. Дяловото участие на общината в МБАЛ – Пазарджик е със скромните 3,17 процента, като там оторизирания представител е д-р Чавдар Калъчев. В останалите 5 частни фирми въпросителните са много. Затова от групата на БСП в Общинския съвет поискаха ревизия на дейността им още през следващия месец.

Според Делиев трябва да се провери дали изобщо функционарат тези дружества, какво е дяловото участие на общината в тях и да се вземе решение дали изобщо трябва да продължи то. Той коментира и фирми, които може би вече не функционират, но общината все още има участие в тях.

Предложението не бе подложено на гласуване, но от администрацията на Общински съвет съобщиха, че по програма съветниците предстои да гледат отчетите на тези дружества.

telemedia.bg

velingradnews

Loading Facebook Comments ...
%d bloggers like this: