БСП искат ревизия на дружествата с общинско участие във Велинград

Каква е съдбата на дружествата с общинско участие във Велинград? Въпросът повдигна Никола Делиев на последното заседание на местния парламент. Той настоя и за пълна ревизия на дейността на въпросните дружества до края на мандата.

Според справка на официалната страница на администрацията в интернет към днешна дата община Велинград има участие в общо 8 дружества. В многопрофилната болница и водното дружество в града активните са 100%. Дяловото участие на общината в МБАЛ – Пазарджик е със скромните 3,17 процента, като там оторизирания представител е д-р Чавдар Калъчев. В останалите 5 частни фирми въпросителните са много. Затова от групата на БСП в Общинския съвет поискаха ревизия на дейността им още през следващия месец.

Според Делиев трябва да се провери дали изобщо функционарат тези дружества, какво е дяловото участие на общината в тях и да се вземе решение дали изобщо трябва да продължи то. Той коментира и фирми, които може би вече не функционират, но общината все още има участие в тях.

Предложението не бе подложено на гласуване, но от администрацията на Общински съвет съобщиха, че по програма съветниците предстои да гледат отчетите на тези дружества.

telemedia.bg

Още новини

Loading Facebook Comments ...