Великия Александър Томов:„Благодаря на д-р Коев за подкрепата!”

 Великия Александър Томов:„Благодаря на д-р Коев за подкрепата!”

Александър Томов е един от най-титулуваните български спортисти в стил класическа борба. Носител на три олимпийски медала, петкратен световен шампион, петкратен европейски шампион, световен студентски шампион, двукратен европейски вицешампион.
Наричат го българския Спартак. Александър Томов влиза в Залата на спортната слава в Оклахома, САЩ. Понастоящем е член на управителният съвет на Българската федерация по борба.
Огромен българин – на първо място със сърцето и успехите си и на последно – с физиката си. След демокрацията заедно с неговия приятел и също голям спортист – Венко Цинцаров решават да купят малък ресторант край пътя на Юндола. Да идват често в този край, да правят турнири.
Намирам ги в кабинета на кмета на община Велинград д-р Костадин Коев на среща, по повод предстоящия събор на Юндола. Разговаряме, а усмивката на великия шампион не слиза нито за миг от лицето му. Разговаряме и за параклиса „Света Петка”, който е построил на Юндола, а скромността му е пословична. А, иначе изречението на Кмета към „бат Сашо” е само едно: „Г-н Томов, с всичко, каквото мога ще Ви помогна!”
Великият шампион не иска много – да се подготви и да се огради терена за участниците в пехливанските традиционни борби, а Кмета да помогне за двата коча – награда за победителите. Ръцете са стиснати, думата е дадена и скрепена с голяма приятелска прегръдка.
Подавам малката си ръка за довиждане на Краля на хватката „хвърляне през гърди” – Александър Томов и чувството е само едно – респект към големия българин и шампион!
Обещахме си и нова среща – 26 август, Юндола, овнешки пържоли и турнир по борба.

Източник: Фейсбук стената на Община Велинград

velingradnews

Loading Facebook Comments ...
%d bloggers like this: