Велинградските скиори не стигат до медалите на държавното първенство по ски бягане на Юндола

Българската федерация по ски проведе на Юндола държавното първенство по ски бягане за юноши и девойки младша, момичета и девойки старша, и момичета и девойки младша възраст. По трасето на Куртово от 15 до 18 февруари стартираха 115 състезатели от 9 клуба: „Узана“, „Амбарица Ски“, „Тритон Екстрийм“, „Александър Логистик“, „Рилски скиор“, „Банско“, „Паничище 2009“, „Ком“ и велинградският Ски клуб „Атлас“. Организатор на първенството беше българска федерация Ски, а дейно участие взеха и велинградчаните Иван Бирников, Милош Иванчев и Тодор Гълев.

Въпреки студеното време и силния вятър, младите таланти не се уплашиха и показаха завидни умения и хъс, отчетоха от БФСки. Представянето на СК „Атлас“ в тези възрастови групи е следното:
Момичета мл. възраст: 18. място за Виктория Генова и 20. място за Божидара Божкова в спринта класически стил Момчета мл. възраст: 22. място за Недко Тожаров в спринт класически стил
Момичета ст. възраст: 21. място за Мария Симеонова в спринт класически стил
Момчета ст. възраст: 6. място за Трифон Анастасов в интервалния старт свободен стил и 8. място в преследване с прекъсване в свободен стил
От 18 до 20 февруари на Куртово се проведе и държавното първенство за мъже, жени и юноши и девойки – старша възраст. Участие взеха 11 клуба със 75 състезатели. Опитните Теодора Малчева (Амбарица ски – Троян) и Веселин Цинзов (Александър Логистик) спечелиха по 4 златни медала. Представянето на велинградчани:
Мъже: 13. място за Димитър Петров и 14. място за Калин Анастасов в интервалния старт класически стил Жени: 4. място за Лидия Нанова, която записа най-доброто класиране за СК „Атлас“ на това държавно първенство. На 6. място е Александра-Ан Влахова от Велинград, която се състезава за клуб „Александър Логистик“.

tempo.velingrad.com

Ari Kremen

Loading Facebook Comments ...
%d bloggers like this: