Велинградския Arte Spa&Park Hotel и Grand Resort Spa & Balneo в Павел баня щурмуват Балканските Оскари

Балканите ежегодно бележат ръст и разширяване в пазарите на медицинския и балнео туризъм – както с изоболието от лековити минерални извори в България, така и с изградените медицински центрове, покриващи всички международни стандарти в съседна Турция, отбелязва журито на престижните Балкански награди за туризъм.

Конкурентните цени и високото качество допринасят за растежа на медицинския туризъм на Балканите, сочат организаторите на петото издание на наградите за туристическа индустрия 2019.Златните статуетки ще бъдат връчени на 5 декември в 5-звездния столичен хотел Маринела, съобщава ВИП Комюникейшън. Финалист в конкурса е популярната в цял свят турска болнична група “Медикал Парк”, която обединява 31 болници в 17 града, лекува пациенти от над 97 държави (само за 2017 г. те са над 150 000) и 10% от населението на Турция.Всички болници от веригата, която е и първата частна клиника за онколечение в южната ни съседка, работят по международни стандарти, използвайки най-съвременните методи в медицината.Групата – с 26-годишна история, е изградена на база стандартите за акредитация на Joint Comission International (JCI) и стандартите за качество на Министерство на здравеопазването.Веригата болници извършва над 800 трансплантации годишно – на бъбрек, черен дроб, панкреас и роговица. При бъбречните трансплантации е постигнат резултат с над 98% успеваемост за 1-та година след операцията и 96,7% на 3-та година.

В “Медикал Парк” се извършват над 600 костномозъчни трансплантации годишно.

Веригата се нарежда сред десетте най-добри центрове за хирургия при болестта на Паркинсон (лечение с помощта на невростимулатор) в света.Турската болница е известна и с високо ниво на успеваемост при инвитро процедурите. Центровете за асистирана репродукция постигат бременност в около 55-60% от случаите, 40% от процедурите с раждане на бебета. Болничната верига е позната сред български пациенти, които предпочитат да извършват интервенции за пластична, реконструктивна и естетична хирургия.5-звездният шедовър на Балканската СПА столица Велинград – Arte Spa&Park Hotel, също е финалист за конкурса.

Носител е на високите отличия „Най-добър SPA хотел на България” и „Най-добър SPA хотел на Балканите” две поредни години за 2017 г. и 2018 г.Хотелът е разположен в подножието на гората, сред дивна гледка и уникална природа, в район на бризове с чист въздух и висока йонизация.ArteSpa&ParkHotel, Велинград разполага с 126 модерно обзаведени помещения за настаняване. Инвестициите в СПА-туризма на Балканите също ще бъдат отличени по време на церемонията. Проектът за първия по рода си, стилен и луксозен Balneo & Spa комплекс на територията на курорта Павел баня – Grand Resort Spa & Balneo Pavel Banya, е на път да промени изцяло визията на този познат в цяла Европа с лечебните си води град.Комбинацията от модерна архитектура, комфорт, висококвалифицирани специалисти и безброй луксозни удобства, осигуряват на посетителите възможност за пълноценна почивка.Балнеологичният и лечебно-рехабилитационен процес гарантита отлични резултати, тъй като за вашето здраве ще се грижат най-добрите в сферата на балнеологията и рехабилитационното възстановяване. Grand Resort Spa & Balneo Pavel Banya ще предлага на своите гости и богато разнообразие от Spa & Wellness услуги. Общини, хотелиери, турагенции и мениджъри в туризма от всички Балкански страни ще превърнат София в столица на Балканите за петото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2019.

Още новини

Loading Facebook Comments ...