Велинградски празници на културата за 48-ми път

Емблематичните „Велинградски празници на културата” ще бъдат открити на 3 юли, когато е и Денят на Велинград. За 48-ми път централния площад „Николай Гяуров” ще бъде сцена на различни изяви от 3 до 7 юли включително. Продължителността на празниците е съобразена с датата на извънредните парламентарни избори – 11 юли.

Денят на Велинград ще започне в 9:00 часа с тържествена литургия, след която от гражданско сдружение „За теснолинейката” са организирали пътуване „С малкия влак в деня на Велинград” и той ще бъде посрещнат на гарата в 10.15 ч.

По традиция Представителен духов оркестър и мажоретен състав „Димитър Мечев” ще се изяви с шоу програма, а след това талантливите ни самодейци ще изнесат празничен спектакъл „С Велинград в сърцето”. Гост участник в първия ден от празниците ще е Михаела Филева, която ще поднесе на феновете си истинско музикално преживяване.

От 2 до 4 юли се провежда XI Международен фестивал за млади изпълнители „Дъга над Клептуза”.

Част от програмата е и Спектакълът „Магичен цирк” с Боби Шоу, който е финансиран от Национален фонд „Култура” по едногодишна програма за подкрепа на професионални организации в областта на традиционното и съвременно цирково изкуство.

Община Велинград е предвидила в програмата редица интересни мероприятия: пленер „Велинград-музика и багри”, детското „Синьо лято“, литературни вечери, изложби, лятно училище „Да съхраним красотата на миналото”- дърворезба, грънчарство и тъкачество, както и концерти на прекрасните ни и даровити местни таланти.

На 7 юли Николай Славеев и неговия бенд ще покажат своята шоу програма.

Велинградските празници на културата са неизменна част от Културния календар на община Велинград. Естествено продължение е съпътстващия

Десети двоен Национален фолклорен фестивал за любителите на български народни хора ,,Пролетно хоро”, за който са обявени две дати – 17 и 30 юли.

Организаторите запазват правото си програмата за Велинградски празници на културата – 2021 г. да бъде актуализирана и променяна.

 

Пресцентър община Велинград

 

Прилагаме линк към цялата програма за празниците:

48-ми ВЕЛИНГРАДСКИ ПРАЗНИЦИ НА КУЛТУРАТА 2021 – ,,ВЕЛИНГРАД БЛАГОСЛОВЕН И ВЕЧЕН ”

Още новини

Loading Facebook Comments ...