Велинградско представяне в XI национален конкурс „Път към славата“

 Велинградско представяне в XI национален конкурс „Път към славата“
Мощни гласове, харизма и изключително сценично поведение показаха възпитаниците на Йорданка и Иван Казалиеви в провелият се в дните от 10 до 12 март в София XI Национален конкурс „Път към славата“.
Всяко едно от прекрасните звънчета пя с изключителна енергия, артистичност и оригинален костюм. Подкрепяни от своята вокална педагожка, те показаха, че във Велинград има истински музикални таланти, готови да покорят дори и чужди сцени. Не случайно едно от децата – Дарина Гурдева спечели с изпълнението на песента „Jamaica“ на перфектен италиански език, Официална покана за участие в престижния XI Международен фестивал на изкуствата за деца и младежи в град Римини, Италия. Дарина плени журито и с втората си песен в нейната възрастова категория и спечели Първо място в направление „Вокал: поп“.
Семейство Казалиеви, които от години подготвят даровитите деца на Спа столицата, получиха заслужено признание и за другите двете деца, които се явиха на конкурса. Едва 10 годишна Анна-Мария Маринова изпълни изключително танцувалната и сложна във вокално отношение песен на световно известната поп певица Katy Perry, за което грабна специална награди за Най-оригинална интерпретация. Младото момиче си тръгна и с Награда за отлично представяне с нежна песен на български език. Сред групата беше и Антония Табакова, която разгорещи цялата публика, въпреки дъждовното време докато се провеждаше конкурса, с песента на поп иконата Шер – Dov’e L’Amore. Изявявала се неведнъж на сцена, грабвайки сърцата на журито, тя и днес бе отличена с Награда за отлично представяне, изпълнявайки авторска песен от репортоара именно на семейство Казалиеви.
Така днес градът ни се прослави за пореден път сред най-музикалните млади изпълнители в страната и даде заявка, че тук децата се трудят усилено и са сериозна конкуренция.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *