Велинградчани организират Благотворителен концерт в подкрепа на Д. Даскалов

Велинградчани организират Благотворителен концерт в подкрепа на Д. Даскалов

Велинградчани организират Благотворителен концерт в подкрепа на Димитър Даскалов
Благотворителен концерт в подкрепа на Димитър Даскалов обединява в обща кауза община Велинград, приятели, ученици, самодейци, добри и състрадателни велинградчани и гости на града. Всички заедно подават приятелска ръка на Митко и с общи усилия ще помогнем той да се пребори с коварна болест. Концертът ще се състои на 29 юли/петък/ от 19:30 часа на пл. „Николай Гяуров”.
33-годишният Димитър е от Велинград, баща на две дечица и има нужда от помощ. Неговият живот и този на близките му хора се преобръща изведнъж. Преди дни младият мъж получава болки в стомаха, а направените изследвания показват, че е с агресивен тумор. Състоянието му се влошава с часове и това налага спешното му заминаване за Турция.
Хора с добри сърца светкавично се организират и осигуряват транспортирането и хоспитализирането му в лечебно заведение в Истанбул. В болницата лекарите установяват, че реалното състояние е тежко, но вдъхват надежда и казват, че има шанс за неговото излекуване. Първият етап от лечението на Митко вече е започнал с комбинирана химиотерапия и имунотерапия.
Мил, възпитан и обичан баща и съпруг, така близки и приятели описват Митко. Съдбата обаче подлага не само него, но и цялото му семейство пред тежко изпитание. Той е единствено дете на родителите си – загубил е баща си, а майка му също страда от хронично заболяване.
Димитър вярва, че ще се излекува, но има нужда от финансова подкрепа, която е непосилна за семейството му.
За събирането на средствата е открита дарителска банкова сметка на името на съпругата му Елена Даскалова:
IBAN: BG50BPBI79401067364101 BIC: BPBIBGSF
Община Велинград
22-07-2022

Още новини

Loading Facebook Comments ...