Велинградчанка се кандидатира за евродепутат от „Път на младите“

 Велинградчанка се кандидатира за евродепутат от „Път на младите“

Велинградчанката Кристина Велкова е кандидат за евродепутат от листата на коалиция „Път на младите“, тя е на 27 години, завършила е Fashion Institute of Technology в Ню Йорк. Тя е предприемач и ще бъде с №12 в листата. В биографията ѝ се вписва успешната кариера на модел за редица световни марки, работи във Vitaclean, владее английски език, понастоящем живее в Лондон. Създател е на Vitaclean Ltd., продукт за филтриране и минерализиране на душове, който вече се продава в лидери на световния ритейл. Стипендиант на групата Бейкър за лидерство и висок успех.

Водач на листата е председателят на клуба на младите българи от чужбина „Мулениум“ Румен Чолаков (28 г.), който живее в Лондон и е юрист в международна компания. Той е завършил „История“ в „Тринити колидж“ в „Кембрийдж“ и „Право“ в Kaplan Law School.

Коалиция „Път на младите“ официално обяви своя списък с кандидати за евродепутати на предстоящите избори на 26 май. Листата се състои изцяло от високообразовани българи под 35-годишна възраст с разнородни успехи по света и у нас, които досега не са участвали в политиката.

На първо място „Път на младите“ отстоява задълбочаването на европейската интеграция, основен фокус на предстоящата кампания.

„В момента виждаме огромен сблъсък между популистки, десни, националистически, в някои случаи и консервативни перспективи за бъдещето на Обединена Европа. Не вярвам, че това са преобладаващите перспективи за българите. Вярвам, че българите са много по-смели европейци, отколкото се отчита в общественото пространство. Обичам да казвам, че моето поколение е най-европейското в историята на човечеството,“ заяви водачът на листата Румен Чолаков, председател на „Милениум клуб“.

„Втората основна теза, която ние ще защитаваме в предстоящата кампания, а и по принцип, е че България и Европа трябва да бъдат управлявани от професионалисти, прагматици, технократи. Трябва да бъдат управлявани не с идеология и не робувайки на диходомия или противопоставяне между леви и десни, между либерали и консерватори, а трябва да бъде диктувана от практичните решения, които стоят пред проблемите днес.“

Чолаков подчерта нуждата от експертиза във всички клонове на управление и изтъкна разнообразните качества и умения на кандидатите като „изключително богатство“, с което коалицията разполага в намирането на обединителни тези и приоритети.

Събитието приключи с речи от следващите кандидати в листата – Никола Апостолов, бизнес консултант в Париж; Цветелина Панчелиева, награждаван психолог; Цветелина Кузманова, eксперт в Комисията за финансов надзор; Теодор Кралев, мениджър в сферата на информационните технологии; Любослава Кирилова, бизнес консултант в Лондон. Сред изтъкнатите акценти в политиката на „Път на младите“ бяха общата защита на европейските граници, нуждата от общ европейски президент, разширяване на правомощията на главния прокурор на ЕС, необходимостта от електронно гласуване и опазването на околната среда.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *