Велинград: В процес е създаването на контролна група за справянето с нерегламентираното изхвърляне на отпадъци

В процес е създаването на контролна група за справянето с нерегламентираното изхвърляне на отпадъци
По инициатива на кмета на община Велинград д-р Костадин Коев днес бе проведена среща, на която бяха обсъдени мерки за справяне с нерегламентираните замърсявания на територията на общината. Присъстваха представители на Сдружение на хотелиери и ресторантьори „Велинград и Западни Родопи”, председателите на сдружение „Байкария”- Васил Тодев, на Рибарско сдружение „Нилет” – Антон Бояджиев и на Сдружение на ловци и риболовци- Венко Бозев, както и управителят и представители на сметопочистващата фирма „КМД” ЕООД и други заинтересовани от темата лица.
След дълга дискусия по проблема бе взето решение да се създаде доброволна група, която да отговаря за контрола, почистването и недопускането на нови нерегламентирани замърсявания. Нейни членове ще бъдат представители на сдруженията, бизнеса, заинтересовани лица, съвместно с сметопочистващата фирма „КМД” и общината.
Кметът д-р Коев заяви: „Приветствам създаването на подобен орган, защото с нерегламетираното изхвърляне на отпадъци можем да се справим само с общи усилия”.
Следващият понеделник ще бъде проведена среща, на която ще бъде уточнен състава на работната група, нейните цели и срокове, както и работния процес.
В момента тече процедура за поставянето на камери за видеонаблюдение на местата, на които периодично се образуват нерегламентирани замърсявания, и ръководството на общината се ангажира това да стане възможно най-скоро.
Пресцентър Община Велинград

Ari Kremen

Loading Facebook Comments ...
%d bloggers like this: