Велинград е домакин на световен форум и състезание по таекуондо

 Велинград  е домакин на световен форум и състезание по таекуондо

Днес от 11.00ч., в конферентна зала на хотел „Здравец“ официално се откри Втори световен форум по таекуондо от поредицата „Джи До Куан“ по програма „ЕРАЗЪМ”. Официален гост бе заместник-кметът г-н Сергей Кичиков, който приветства гостите и пожела успех на всички участници.

Състезанието ще започне на 09 януари от 10.00ч. в зала „Здравец“ на хотела и ще продължи цял ден до вечерта. Организатор е Николай Главчев от клуб „Джи До Куан“ от Българската федерация по таекуондо. В състезанието взимат участие отбори от:

Гърция с треньор Леонидас Писпирингас, Сърбия с треньор Небойша Анджелкович , Македония с треньор Ацо Атанасов, Украйна с треньор Сергей Скарповски, Беларус с треньор Рустем Хайшутдинов, Литва с треньор Вигентас Пундзевициус, Русия с треньор Сергей Юрчик , Молдова с треньор Олег Перфилов, а Обединени Арабски Емирства участват с националния си отбор,чийто треньор е Абдула Алмаазми.

Лагерът се провежда от Атанасиос Тсионпануглу, който е гранд майстор (VIII Дан) по таекуондо. Във форумът и състезанието взимат участие деца, юноши, жени и мъже. Първенците ще получат медали, а най-добрия отбор ще бъде награден с купа.

IMG_2124 IMG_2101

velingradnews

Loading Facebook Comments ...
%d bloggers like this: