Велинград и тази година е предпочитано място за студентите по случай 8-ми декември

Очаква се около 23 хиляди студенти да празнуват студентския празник, обяви пред БНР директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов.

„Голяма част от тях ще прекарат празника в студентските центрове – София, Пловдив, Търново, Бургас, Варна. Една част от тях излизат от тези населени места и на първо място се търсят малки семейни хотели, вили или къщи, защото, когато се наеме една къща на цена около 500 лева, излиза около 10 лева на човек, когато става въпрос за две нощувки.

Туризмът се е приготвил и офертите варират от между 250 лева, които са най-високите оферти, и 65 лева, които са най-ниските – когато става въпрос за два дни на човек. Малките хотели предлагат и закуска, а по-големите хотели имат тържествена вечеря“, уточни експертът.

„Популярни са хотелите във Велинград, Хисаря, Поморие, Банско, Боровец. Има и такива групи студенти, които предпочитат на празника да отидат в Италия, във Франция, на такива места, където има онлайн резервации за наемане на квартири, изгодни за студенти“, каза още Драганов.

dnes.bg

velingradnews

Loading Facebook Comments ...
%d bloggers like this: