Велинград отбеляза Деня на храбростта и празника на Българската армия- Гергьовден

 Велинград отбеляза Деня на храбростта и празника на Българската армия- Гергьовден
Велинград тържествено отбеляза Деня на храбростта и празник на Българската армия- Гергьовден.
Честването започна в 10:00 часа пред паметника на загиналите във войните пред храм „Успение Богородично”. Енорийски свещеник отец Иван отслужи тържествен водосвет, молебен за здраве и благослови бойните знамена и всички присъстващи.
В тържественото си слово кметът д-р Костадин Коев поздрави българските офицери и сержанти от запаса и резерва, ветераните от войните за тяхната доблестна служба. Честити празника на именниците и всички празнуващи в този ден.

С почетен караул от членовете на РК,,Родопчани”-НС,,Традиция” и едноминутно мълчание бе почетена паметта на българските войни.
Под съпровода на Представителен духов оркестър „Димитър Мечев” при НЧ „Отец Паисий-1893” и шпалир от мажоретния състав бяха поднесени венци и цветя от името на: Общинска администрация, Общински съвет, политически партии, СОСЗР, Исторически музей-Велинград, неправителствени организации, Общински съвет на народните читалища-Велинград, училища, граждани и гости.

Празничният ден продължи с поднасяне на венци и цветя и в двора на църквата „Света Троица” в кв. Каменица, както и пред Чешмата паметник на падналите за Родината Чепинци в кв. Чепино.
От 11:30 часа на пл. „Македония” ПАНПТ ,,Чепино”, ДФА ,,Чепинче”, Тамбурашката група при ОНЧ ,,Св.Св. Кирил и Методий 1905” и културен клуб на пенсионера- Чепино зарадваха присъстващите с празничен концерт, като създадоха истинско „Гергьовско веселие“.
Пресцентър община Велинград
6-05-2022

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *