Велинград отбеляза Деня на храбростта и празник на Българската армия

Церемонията по отбелязване на Деня на храбростта и празник на Българската армия във Велинград започна с тържествен водосвет за здраве пред паметника на загиналите воини в квартал Лъджене. Отец Иван благослови бойните знамена и всички присъстващи на празника.

В тържественото си слово кметът д-р Костадин Коев  поздрави българските офицери и сержанти от запаса и резерва, ветераните от войните за тяхната доблестна служба и всички празнуващи този светъл християнски празник.

Председателят на „Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва“-Велинград  Костадин Златев  също държа слово, след което последва едноминутно мълчание и падане на колене за почитане на  паметта на храбрите и доблестни български войни

Сред официалните гости бяха народният представител от ПП ГЕРБ Димитър Гечев, зам.-кметът Светла Томова, председателят на общински съвет инж. Бельо Мандражиев, зам.-председателят на ОбС Ирина Шумарова, общински съветници и служители на общинска администрация.

Под шпалир  от мажоретният състав и в съпровод на Представителния духов оркестър „Димитър Мечев“  бяха поднесени венци и цветя от името на: Общинска администрация, Общински съвет, ПП ГЕРБ, БСП, Народен съюз, СОСЗР, Исторически музей, Дружба “Родина” и Дружество за защита на Родопите, Общински съвет на народните читалища-Велинград, училища, граждани и гости.

Празничният ден продължи с поднасяне на венци и цветя и пред паметника на площад “Македония” в Чепино и в двора на църквата „Света Троица” в кв. Каменица.

ОНЧ „Св. Св. Кирил и Методий“ създадоха истинско „Гергьовско веселие“ с техния празничен концерт.

velingradnews

Loading Facebook Comments ...
%d bloggers like this: