Велинград отново с почистени улици

7 снегопочистващи и опесъчаващи машини на новата почистваща фирма „КМД“, работиха без прекъсване цяла нощ, за да може всички граждани на Велинград, при зимни условия, да се придвижват до работните си места. Почистването и полагането сол и пясък стартира с началото на снеговалежа, а не както е по указания при наличието на 4 см снежна покривка на пътното платно.
Почистени са основни пътни артерии, приоритетни райони около предприятия, детски градини, училища, болнични заведения, автогарата и ЖП гарата както и малките улици в отделните квартали. Съобразно лошите метеорологични условия, които усложняват обстановката, се полагат максимум усилия града да бъде почистен от снега, като работата продължава по график. Очаква се да бъдат почистени и второстепенните пътища в града. Извършва се и ръчно почистване на и около спирките на градския транспорт и тротоарите. Положени са над 200 тона пясък и сол по обработените пътни мрежи. От фирмата изпълнител са категорични, че въпреки това ще се справят със задачата си.
Община Велинград припомня на всички граждани, според наредба № 1 за „Поддържане и опазване на обществения ред, чистота и имущество на територията на община Велинград“ всички собственици, наематели и ползватели на жилищни и търговски, офиси и гаражи са длъжни да почистват прилежащите им площи.

velingradnews

Loading Facebook Comments ...
%d bloggers like this: