Велинград: Първа копка за облагородяването на парка до пл. „Възраждане”

 Велинград: Първа копка за облагородяването на парка до пл. „Възраждане”
С първа копка започна облагородяването на парка при
площад „Възраждане” кв. Каменица – Велинград
По проект “Облагородяване на парк при площад “Възраждане” днес бе направена първа копка, а преди нея се проведе и начална пресконференция за представяне на дейностите по проекта. Финансирането е от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие по Оперативна програма “Региони в растеж” и е на обща стойност 444 125 лв.
Предвижда се качествена промяна на цялостния облик на парка при площад “Възраждане” чрез ремонт и рехабилитация на парковото пространство, алейната мрежа и възстановяване на съществуващия фонтан. Сигурността и безопасността ще бъдат обезпечени чрез поставяне на енергоспестяващо парково осветление и изграждане на видео наблюдение. Ще бъде осигурен и достъпът на хората с увреждания.

Извършено е обследване на състоянието на съществуващата дървесна растителност и проектното решение е съобразено с него. Освен цветя и зеленина, ще има нови настилки и бордюри, пейки, чешма. Ще бъде издигната сцена за изяви, а отстрани ще бъдат монтирани 3 знаменни пилона. Предвидена е и зона за тенис на маса.
Официални гости на събитието бяха кметът на община Велинград д-р Костадин Коев, заместник-кметовете Светла Томова и Исмаил Моллов, общински съветници, екипът, работещ по проекта, както и представители на фирмите, ангажирани с дейностите.
Пресцентър община Велинград
8-04-2022

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *