Велинград с поредното отличие

От 12:00 часа в Малката Базилика в Пловдив се проведе церемония по присъждане на Осмите годишни награди „Чудесата на България” 2018 година. Инициатори и организатори  на събитието са вестник „Стандарт”.

Велинград бе отличен с приз в категория „Лятна туристическа дестинация за 2018-та година”.  В обръщението си д-р Костадин Коев подчерта: „Тази година е особено важна за Велинград, защото отбеляза значими годишнини – 70 години от създаването си и 10 години от обявяването му за СПА столица на Балканите. 2018 година донесе и голямо признание за усилията на туристическия бранш, защото велинградските хотели спечелиха и много национални, балкански и световни награди, заради високото качество на предлагания продукт. Пожелавам успех на кампанията на вестник „Стандарт” за популяризиране на историята и културата ни и да виждаме повече „Чудеса на България”, запазени от 7 –те цивилизации, обитавали нашите земи.”

На  церемонията присъстваха  председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, народни представители, кметове, историци, археолози, представители на бизнеса, неправителствени организации и медии.

Тази година инициативата „Чудесата на България” спечели голямата награда за културно –историческо наследство на Европейската комисия – Награда „Европа Ностра -2018” в категория „Изключителен принос”.

velingradnews

Loading Facebook Comments ...
%d bloggers like this: