Велинград ще търси туристи чрез немските здравни каси

Бъдещото развитие на туризма и балнеолечението във Велинград обсъждаха представители на бранша на специална кръгла маса в курорта. В рамките на форума обект на дискусия бе и работата с немската здравна каса и немските туристи, пред които ще бъде презентирана СПА столицата на Балканите

Едно от най-работещите сдружения на хотелиерите е това във Велинград. Оценката направи в рамките на кръглата маса вицепрезидентът на Европейската СПА асоциация /ESPA/ Сийка Кацарова. Тя поздрави бранша, затова че са намерили добрата формула да работа с местната власт.

Сийка Кацарова припомни, че на 20 септември страната ни подписа споразумение с асоциацията на немските здравни каси. На база на този акт България е призната за дестинация, в която се реинбурсират средствата за рехабилитация и превенция в амбулаторни условия.

Специалистите в сектора говориха и за проблемите. Значително по-оптмистична бе Сийка Кацарова.

В резултат на добрите взаимоотношения между туристическия бранш и местнат власт Велинград вече бе представен на голямо туристическо изложение в Германия, като работата по рекламата на курорта ще продължи.

telemedia.bg

Още новини

Loading Facebook Comments ...