Велинград ще участва на Международното туристическо изложение ITB-Берлин 2019

Велинград ще участва на Международното туристическо изложение ITB-Берлин 2019

Международното туристическо изложение ITB-Берлин е един от най-големите световни туристически форуми.
Германия е в топ 3 на водещите пазари за входящ туризъм за България и в този аспект участието на община Велинград на една от най-големите туристически борси е съвсем закономерно.

Прогнозите на организаторите са, че през тази година изложението ще привлече още по-голям интерес и това е един от начините България и респективно град Велинград да се рекламират като туристическа дестинация, не само през германските професионалисти и любители, но и пред представители на държави от цял свят.


Заедно с министъра на туризма Николина Ангелкова, кметът на община Велинград д-р Костадин Коев ще участва в кръгла маса, организирана от BUBSPA / Български съюз по балнеология и СПА туризъм/, съвместно с германо-българската търговско-икономическа камара, Министерствата на туризма и здравеопазването.


В един от панелите ще бъдат разисквани теми, свързани с работата със Здравните каси в Германия, със здравния туризъм, като един от най-бързоразвиващите се туристически сегменти в световен мащаб, както и възможностите и предизвикателствата в тази посока.
Нашата община ще участва със собствена презентация, представяйки филма за Велинград на немски език, след което д-р Коев ще има открити срещи с немски инвеститори, туроператори и журналисти.


Пред тях той ще представи информация за бъдещи инвестиционни проекти.
На изложението в Берлин със собствен щанд ще участва и ТА „Булрайзен“, която е член на „Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи“.
„Очаквам в Берлин да имаме много ползотворни срещи и заедно с д-р Костадин Коев да създадем полезни контакти, които да увеличат интереса към СПА столицата на Балканите.“, сподели изпълнителният директор на агенцията г-жа Васка Милушева.

Още новини

Loading Facebook Comments ...