Водопроводите по улица „Осми март” ще са готови до края на август

 Водопроводите по улица „Осми март” ще са готови до края на август

„До края на август ще бъдат готови водопроводите за минерална и питейна вода по ул.”Осми март” – това пое като ангажимент заместник-кметът на община Велинград г-жа Светла Томова на среща с живеещите на въпросната улица.

Повече от 30 велинградчани дойдоха, за да разберат как и до кога ще продължи изграждането на обекта по проект за реконструкция и подмяна на водопроводната мрежа по ул. „Осми март” и да зададат въпросите си, както към г-жа Томова, така и към инж. Петър Кондев /упражняващ инвеститорски контрол/ и към Костадин Чакалов – управител на фирмата –изпълнител „Екодин” ЕООД.
Стана ясно, че забавянето в изграждането на минералния водопровод се дължи на липсата на стандартно производство на тръбите в България и наложилата се доставка на същите от Германия. Новият водопровод гарантира,че няма да се губи температура, проводимостта ще е добра и няма да има загуби на водни количества. Трудно се извършват и изкопните дейности на места, защото за голяма част от подземната инфраструктура няма кадастър .
За сметка на фирмата-изпълнител ще бъдат направени отклонения за всяка една от уличните чешми, за да има минерална вода постоянно в тях. Поставят се спирателни кранове на по-малки разстояния по питейния водопровод, за да се спира водата на по-малко абонати при евентуални аварии.
След полагането на водопроводите поетапно улицата ще бъде асфалтирана и ще бъдат изградени тротоари.
Г-жа Томова благодари на живеещите на ул. „Осми март” за проявеното търпение и се извини за причинените неудобства, наложени от извършването на дейностите по проекта.

velingradnews

Loading Facebook Comments ...
%d блогъра харесват това: