Врид областният управител Йордан Кожухаров насрочи на 15 май консултации за състава на РИК – Пазарджик

 Врид областният управител Йордан Кожухаров насрочи на 15 май консултации за състава на РИК – Пазарджик

Пресцентър

тел. 034 40 00 32, 0887 47 77 37

e-mail: lovi_ms@hotmail.com

pressm@pz.government.bg

13.05/2021г., четвъртък

Врид областният управител Йордан Кожухаров насрочи на 15 май консултации за състава на РИК – Пазарджик

На основание чл. 60, ал. 1 от Изборния кодекс, във връзка с Указ № 130 от 10.05.2021 г. на Президента на Република България за насрочване на избори за Народно събрание на Република България (обн. в ДВ бр. 39 от 12 май 2021г.), ВрИД областният управител на Пазарджик насрочи консултации за определяне на състав на Районна избирателна комисия – Пазарджик за произвеждане на избори за народни представители на 11 юли 2021г.

Консултациите ще се проведат на 15 май 2021 година /събота/, от 11,30 часа, в Заседателна зала на Областна администрация Пазарджик, ет. 1. и ще бъдат излъчвани на живо във фейсбук страницата на Областна администрация Пазарджик.

Поканени за участие в консултациите са представляващите (или упълномощени от тях лица) парламентарно представените партии и коалиции – БСП за БЪЛГАРИЯ, Движение за права и свободи – ДПС, ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ (ДА България, ДСБ, Зелено движение), ИЗПРАВИ СЕ! МУТРИ ВЪН!, ГЕРБ-СДС, ИМА ТАКЪВ НАРОД.

Участващите в консултациите представляващи политически партии и коалиции или упълномощените от тях лица следва да представят до 10,00 часа на 15 май 2021 г. (събота) в деловодството на Областна администрация Пазарджик своите писмени предложения по състава на РИК-Пазарджик и всички останали документи, посочени в Изборния кодекс и решенията на ЦИК относно реда и условията за провеждане на консултациите.

Заповедта на Областния управител е публикувана на официалната страница на Областна администрация Пазарджик.

Консултациите ще се проведат при стриктно спазване на действащите противоепидемични мерки за COVID-19 и указанията за провеждане на мероприятия в закрити помещения.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

%d bloggers like this: