Всички ученици ще се обучават в клас от 21 февруари, връща се нормалното работно време на заведенията

 Всички ученици ще се обучават в клас от 21 февруари, връща се нормалното работно време на заведенията

Всички ученици ще се обучават в клас от 21 февруари, връща се нормалното работно време на заведенията при капацитет до 50 процента

Всички ученици се връщат присъствено в клас от 21 февруари. Това реши Областният оперативен щаб за борба с COVID-19 на днешното си заседание, анализирайки заболеваемостта при възрастните и децата в ученическа възраст.

Област Пазарджик влезе в етап 2 по Националния план за справяне с пандемията, като част от регион 4, в който попадат и областите Пловдив, Кърджали, Хасково и Смолян. Отчитаме намаляване заболеваемостта, която към днешна дата за област Пазарджик е 813,77 на 100 000 души население, каза областният управител Иван Васев по време на заседанието и допълни, че все още висок остава процентът на заетите интензивни легла в областта. Съотношение към днешна дата е: терапевтични – 61%, интензивни – 71%.

Щабът взе решение да отпаднат ограниченията за работно време от 5 до 22 часа на ресторантите, включително и тези към местата за настаняване, игрални зали и казината при 50 % капацитет/работна площ/брой лица.

Остава забраната за провеждането на всички масови мероприятия като музикални и други фестивали, събори, фолклорни инициативи и други с такъв характер на закрито до 28 февруари.

Временните противоепидемични мерки ще бъдат въведени със заповед на директора на РЗИ Пазарджик и променени в зависимост от развитието на епидемичната ситуация на територията на областта.

За периода от 31.01.2022 г. до 11.02.2022 г. инспекторите от РЗИ Пазарджик са извършили 152 проверки. Броят на съвместните проверки с представители на други институции – ОД на МВР, ОДБХА и общински администрации е 57. За този период общият брой извършени проверки за спазване на противоепидемичните мерки от служителите на РЗИ Пазарджик, ОД на МВР, ОДБХА и общински администрации е 512. Връчени 6 акта на заведения за обществено хранене и развлечения.

Пресцентър област Пазарджик

17.02.2022 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *