ВУИ “Ангел Узунов”-гр. Ракитово отпразнува 70 години

 ВУИ “Ангел Узунов”-гр. Ракитово отпразнува 70 години
ВУИ “Ангел Узунов” на 70 години
С тричасово представление в ОНЧ “Будилник-1898″ – гр. Ракитово бе отбелязана 70-тата годишнина от създаването на Възпитателно училище интернат и 95-годишнината от рождението на учителя и бивш директор Ангел Узунов, който е и патрон на учебното заведение.Празникът беше уважен от много официални гости, работещи в сферата на превенцията на престъпността сред децата и младежите, учители, граждани и приятели на училището.
Поздравителни адреси бяха получени от министър-председателя и външен министър Мария Габриел и министъра на образованието проф. Галин Цоков.
Пред препълнената с гости зала, директорът на училището Георги Янушев разказа за историята, целите, амбициите и предизвикателствата пред работещите в образователната институция.
Децата от училището разиграха забавни етюди, представящи ежедневието на възпитаниците на ВУИ “Ангел Узунов”, а гости със своите изпълнения бяха духовият оркестър при ОДК, Велинград и танцьори от велинградската школа по спортни танци “Импулс”. На сцената със свои изпълнения бяха още Мария Гивечева и Георги Попчев и Димитър Коларов.
Обществото и държавата сме длъжници на тези деца. Нека не забравяме, че животът не предоставя равен старт, и тези деца, наричани “саморасляци”, са наша отговорност. Хубаво е да си припомняме да не съдим, а просто да даряваме обич, защото любовта е неизмерима сила. Поклон пред всички вас, които сте отдадени на каузата да интегрирате проблемните деца с девиантно поведение в обществото, защото това е нелека задача и изисква огромна енергия, емоция и любов. Продължавайте да променяте съдби!”. С тези думи от свое име и от името на новоизбрания и досегашен кмет Георги Холянов, се обърна Виляна Колчева към децата и техните възпитатели, след края на тържеството. Тя поднесе цветя на г-н Янушев и подарък за момчетата от училището от името на община Ракитово и пожела на всички На многая лета!

Пресцентър община Ракитово
31.10.2023

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

%d